Sejler du ulovligt til undervisning og prøve?

Mange tænker ikke over det, og er ikke klar over det, men før du må sejle rundt på et kursus og deltage i undervisning på vandet  - og desuden deltage i en efterfølgende prøve, så skal du være tilmeldt den prøve du skal til....!

Ellers må du faktisk slet ikke føre båden ved hverken undervisning og/eller prøve  - heller ikke selvom der er en instruktør med!.


Når du er tilmeldt til din prøve, så må du sejle med en instruktør i op til 30 dage før prøven og deltage i prøven.

Du kan læse om det i paragraf 4 på Retsinformation på dette link: https://www.retsinformation.dk/eli/lta/2020/554
§ 4. En person kan, som led i deres forberedelse til prøven efter gældende bekendtgørelse om prøver og beviser for fritidssejlere m.v., føre et fartøj som nævnt i § 1 til øvelsessejlads, forudsat at

1) vedkommende kan dokumentere, at en godkendt udbyder har påtaget sig at afholde prøve til opnåelse af speedbådsvis for den pågældende inden for 30 dage, og på forlangende vise dette til Søfartsstyrelsen eller politiet, og

2) sejladsen sker under direkte opsyn og instruktion af en myndig person om bord, som har bevis til at føre fartøjet i overensstemmelse med denne bekendtgørelse, og som er ansvarlig for at sejladsen sker sikkerhedsmæssigt forsvarligt.

Stk. 2. Anvendelse af bestemmelserne i stk. 1 sker i henhold til sølovens gældende regler om erstatningsansvar.